Charterers Liability

Wanneer een schip gecharterd wordt, ontstaan er contractuele aansprakelijkheden voor de charterer. Er zijn echter ook bepaalde aansprakelijkheden die altijd bij de eigenaar blijven liggen, waardoor het voor een charterer niet nodig is om een volwaardige P&I dekking uit te nemen. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt de charterers liaibility dekking ervoor dat de Charterer gedekt is voor diens eigen verantwoordelijkheden en worden die risico’s die voor rekening van de eigenaar van het schip blijven uitgesloten. 

Naast de charterers liability verzekering, bestaat er ook nog de Damage To Hull verzekering. De Charterer is normaliter verplicht het schip in dezelfde conditie op te leveren als hoe zij deze opgeleverd heeft gekregen. De Damage to Hull verzerkert dan ook de aansprakelijkheid van de charterer voor schade aan het gecharterde schip. Hierbij valt te denken aan stuwadoorsschade bij laden of lossen of bodemschade als gevolg van een onveilige haven-/ligplaats. 

Naast de damage to hull en charterers liabilty, kunt u ook een verzekering uitnemen voor Charterers bunkers:

Deze dekt het verlies van en/of schade aan de bunkers. Met name in de gevallen van een totaal verlies kan dit van belang zijn. 

Voor meer info of direct contact, klik hier